PyroSolar

Projects

 

 

 

PyroSolar Projects  Paardendreef 3     6669 CR Dodewaard The Netherlands                         T 0031 488 45 46 98 F 0031 488 45 24 96

info@pyrosolar.com

 

De Nooitgedacht

E27JDR
Renesola
Logo CSUN
SMA logo
steca logo
logo Danfoss inverters
BuiltWithNOF
Kleine windmolens

PyroSolar Projects  Paardendreef 3  6669 CR  Dodewaard   tel.:(0031) 0488 45 46 98  info@pyrosolar.com

[Home] [Aanbiedingen] [Producten] [Adviezen] [English] [Espanol] [Contact] [to be]

PyroSolar voorziet een grote toekomst voor kleine windmolens!

Windparken en grote windmolens laten we graag aan de specialisten over, maar van de kleine windmolens zijn we absolute fans. Juist omdat de energie prijzen zullen stijgen en het aanbod van kleine windmolens zonder overlast toeneemt zullen op termijn de daken van bedrijfsgebouwen en flats steeds meer worden voorzien van kleine stille windmolens.

Veel van deze kleine windmolens zijn bijzonder geschikt voor het buitengebied.

Bedrijven maar ook particulieren tonen nu al veel belangstelling voor dergelijke turbines.           

Decentraal opwekken van electriciteit wint aan populariteit door de steeds maar stijgende energie prijzen. Door het dreigende tekort aan fossiele brandstoffen voelen burgers, bedrijven en overheden zich niet prettig bij de gedachte steeds afhankelijk te zijn van de energiebedrijven.

Investeren in autonomie is voor steeds meer mensen niet langer een gedachte maar dringen daadwerkelijk de afhankelijkheid stap voor stap terug. Goede zaak voor het milieu!

Inspringend op deze marktvraag heeft PyroSolar een aantal molens geselecteerd.

Het vermogen van deze molens zullen tussen de 0,1 en 10 KW liggen.

Wij zijn echter op zoek naar goede windmolens van ca 25 kW. De potentile leveranciers voor dit segment kampen op dit moment echter met een financierings probleem, ( tja waar zal dat toch aanliggen,,,) Wij weten als geen ander dat voor dit segment een grote vraag is.

 

In het ideale geval mogen deze molens vrij, dus zonder vergunning geplaatst worden. Omwonenden zullen weinig te klagen hebben, want er is geen overlast van betekenis.

Wel vinden we dat door de prijzen die gevraagd worden de markt wordt beperkt. Terwijl naar ons inziens de Duurzame Energie Markt gebaat zou zijn bij een lage door de overheid gesteunde prijs. Deze kleine windmolens zijn een welkome aanvulling voor groene stroom.

Een ander hinderlijk aspect is de, op enkele uitzonderingen na, overheden met het beleid van dertig jaar geleden. De overheden die dus niet van deze tijd zijn, en helaas weten B&W, provinciale staten en de Centrale Overheid dat maar al te goed.

Voor het opzetten van deze kleine windmolen projecten voor bedrijven en particulieren kunt u bij ons terecht. We zijn goed op de hoogte van wat er op de markt speelt en kunnen u voorzien van diverse soorten windmolens.

Neem een kijk in testlocatie Schonerdijke, waar een 12 tal windmolentjes staan. Deze test locatie zal ook bijdragen het ‘kaf van het koren’ te scheiden. Let echter op!! niet alle windmolens van klasse of geen klasse worden daar getest.

 

Goed nieuws: Een revolutie in kleinwindmolenland

Even leeg, volgende keer zetten we de prijzen bij de windmolens

Gelukkig kunnen we ons standpunt verlaten wat betreft enkele verticale as windgeneratoren: We hebben een High End verticale as windturbine met fenomenale prestaties. En STIL met hoofdletters. Een machine die voldoet aan de stadse eisen. Eigenlijk zou zo’n apparaat op elk huis moeten staan. Elk gebouw zijn eigen electriciteit opwekken. Te koop in de maten van 1 t/m 300 kW... Vanaf het 30 kW model zitten ze bij ca. 7,5 m/s aan de P max... zet er dan nog maar een dynamo bij zou ik zeggen. 

Helaas moeten we nog steeds constateren dat er naast mooie ontwikkelingen oude rommel blijft bestaan, al wordt het minder... ondanks mislukte sites en tests tuimelen burgers en ambtenaren nog steeds in de lobby. En dat is slecht voor de goede apparaten. Slecht voor het opbouwen van het urban imago van de toekomstige generatie windturbines. Maar ook zonde van onze belasting centen.

Kleine windmolens voor in de bebouwde omgeving, het buitengebied en industrieterreinen.

Het aanbod van kleine windmolens is divers. Daarom laten we de hobby windmolens en grote windmolens buitenbeschouwing. De molens moeten wel aan het net te koppelen zijn. De molens moeten in serie gebouwd worden.

Bij een volgende update zullen meer we kleinere molens opnemen.

De volgende molens vonden wij interessant genoeg om op te nemen :
Hiermee overlappen we het grootste gedeelte van dit marksegment.                      Wel staan er windturbines die allen stroom opwekken.

Wij zijn Dealer van de Aircon 10 windmolen , Eoltec windmolens en XP windmolens. Berery, Venco Power, en leveren ook graag Fortis windmolens.

UITERAARD KUNT U ALLE MOLENS BIJ ONS BESTELLEN

Kleine windmolens en de wind die ze zouden moeten vangen.

Overal waar een (kleine) windmolen geplaatst wordt zijn er factoren die de opbrengst beperken. Een van de belangrijkste is de ruwheidsfactor. De wind blijft als het ware ‘plakken’ aan objecten, er ontstaan wervelingen (draaiwinden) die de energie uit de wind omgezet in beweging en/of vervormingen van objecten zoals bomen, gebouwen en heuvels. Ook treden er verdichtingen van de lucht op of omgekeerd onderdruk. Deze schommelingen en wervelingen zorgen in de praktijk (bebouwde omgeving) voor een onrustige loop van de molen. Dit resulteert in een minderopbrengst, soms meer dan de helft van de opbrengst in een optimale situatie. Dit mag voor de ambtenaar geen argument zijn voor weigering van de vergunning.

De ene molen is de ander niet, dus de opbrengst van type molens verschillen sterk in dezelfde situaties.

De kleine Wind Molens Op Een Rij.

Aircon

Aircon 10

7.13 m
Opp. 39,6 m2
P= 10 kw
Direct drive
High tech
langzame draaier
Voldoet aan IEC 61400

 techn DatenAircon10    specificaties (klik)

Dit is de grootste kleine windmolen, hoge opbrengst, drie bladen mooi en veilig ontwerp en in elke ral kleur te krijgen. Wieken speciaal ontworpen voor geluidsreductie. Degelijke windmolen.

Sirocco

De Sirocco
5,6 m
Opp. 24,7 m2
P= 6,6 kw
Direct drive
High tech
Ontworpen naar IEC 61400
Langzame draaier

De Sirocco is door zijn lage geluidsniveau ook geschikt voor industrie terreinen en bebouwde omgeving. Hij heeft een hoge opbrengst. Eenvoudige hightech constructie. Ontworpen en gebouwd volgens hoge constructie en veiligheids eisen. Zeer geschikt voor off grid situaties. Een aanrader.

Een mooie drieblader uit het land van Napoleon.

12kw 01

Mooi ontwerp van een fabriek met know how. er zijn drie vermogens resp. 6 kW, 12 kW en 35 kW. de laatste wordt dit jaar leverbaar.

Over de productieviteit kan ik alleen de fabrieks opgaven beoordelen die zien er niet slecht uit. Over de praktijk kan ik dus nog weinig zeggen

12kw 04
12kw 06

MARC 1000

De MAG 1000 mag er zijn! Een degelijke machine die die voor een open verticale as goed presteerd. Lijkt geschikt voor de bebouwde omgeving.

Binnenkort met CE keuring

Start productie: 3 m/s  Start rotatie: 1,5 m/s   P max: 1200 W        Diameter: 1,9 m bladlengte: 1,9 m     Rotor opp: 3.61 m2 

SkyStream 1.8-2.4

Marc 300

De kleine Marc is een stevig mooi machientje die een niet al te grote accu goed kan laden.

Zoals alle kleine molentjes graag veel wind. 

Start productie: 3,5 m/s Start rotatie: 2,5 m/s   P max: 300 W        Diameter: 1,0m bladlengte: 1,0 m     Rotor opp: 1,0 m2 

14-skystream-close-up

De skystream is een eigenzinnig ontwerp. Goed materiaalgebruik en zorgvuldig gekozen inverter die in de kop is ingebouwd. Het lijkt er opdat door de prijsstelling het een over het paard geworden amazone wordt.

Consumenten turbine.......

Skystream av year
Skystream power a

Goed degelijk werk

Skystream

3.72 m
Opp. 10,87 m2
P= 2.4 kw
Direct drive
High tech
langzame draaier, maximaal 325 omwentelingen per min
Voldoet aan IEC 61400??

Skystream db

Wij zochten en vonden een een betaalbare windturbine onder de 10 kW. Een degelijk gebouwde machine met standaard electronica en mechanica. Kortom een excelente turbine met bedrijfsmatige ambities.

PSA 6 kw pole

Affordable & adorable 

windyboy3300[1]

Het maximaal vermogen loopt van 2,5 voor de kleinste tot en met 9,5 kW voor de grootste.

Er is veek aandacht besteed aan veiligheid en kwaliteit. De turbines voldoen aan de hoge normeringen binnen Europa.

De turbine kan aan tal van situaties aangepast worden.

Zoals net gekoppeld, acculaad systeem of een hybride toepassing

DSCF4740

De bladen zijn met zorg ontwikkeld en beginnen bij 3 meter doorsnede tot en met een dikke 6 meter. De turbine kent alleen een stall uitvoering.

Doordat gestandaariseerde onderdelen van hoge kwaleit worden toegepast is het toch al geringe onderhoud zonder problemen.

De Fortis Alize is meer een hobby windmolen die redelijk goed presteert. Het geheel is eenvoudig en het werkt.
 

Fortis Alize
7,0 m
Opp. 38,5 m2
P= 10,0 kw
Direct drive
High and simple tech
IEC 61400 ??

Fortis is een degelijke hollandse fabrikant met veel ervaring en kennis.

De Fortis Montana is een beproeft concept dat onder barre omstandigheden heeft gedraaid. De prestaties zijn redelijk goed.

Fortis Montana
4,7 m
Opp. 19,6 m2
P= 5,8 kw
Direct drive
High and simple tech
IEC 61400 ??

De kleinste Fortis is een degelijk klein molentje dat goed presteert.

De fortis passaat: goede kleine drie blader. die het goed doet.

Fortis passaat
3,12m
Opp. 7.65 m2
P= 0,8 kw
Direct drive
High and simple tech
IEC 61400 ??

Bergey XL1
2.5 m
Opp. 4.9 m2
P= 1,0 kw
Direct drive
High and simple tech
IEC 61400 ??

De XL1 steekt met kop uit boven zijn klasgenootjes. Door zijn 3 bladen en relatief lage toertal heeft Bergey de XL1 veel stiller weten te maken dan zijn lawaaierige klasgenoten. Goede prestaties! Maar laad alleen accu’s.

Als afsluiter West wind. Dit degelijke Australische product heeft bewezen onder barre weersomstandigheden nog te functioneren.

West wind     3kw,           5 kw,             10 kw.                                          3,70 m         5,1 m            6,2 m
Opp.         10,8  m2       20,4 m2          30,2 m2
P=            3,0  kw         5,0 kw           10,0 kw
Direct drive
High and simple tech
IEC 61400 ??

Iskra AT5

De AT5 is een eenvoudige windmolen met een behoorlijke opbrengst. Voordeel zijn de drie bladen. Winnaar Department of Trade and Industry SMART award for innovative technology (UK). Per 2009 bij ons te verkrijgen.

PAM 4500

Iskra AT5
5,0 m
Opp. 19,6 m2
P= 5,3 kw 12ms
Direct drive
High tech
Langzame draaier

De PAM 4500
4,5 m
Opp. 15,9 m2
P= 4.2 kw
Direct drive
Simpel High tech
Budget design
Rotatie snelheid niet bekend.

De PAM 4500 uiterst geschikt voor ‘In the Middle of nowhere’ locaties. met gemiddeld meer dan 10m/s Daar waar geen net is. Ook voor tijdelijke energie voorziening is PAM 4500 makkelijk in te zetten. Opbouwen en afbreken kan in korte tijd.

De Inclin is een meer een professionele hobby windmolen die behoorlijk presteert. Voor de   6,0 kw vinden we de prestatie ietwat ongeloofwaardig ten opzichte van het rotoroppervlak.

Inclin 1500 / 3000 / 6000 van af 4,0 m          van af Opp. 12,6 m2     P= 1,5 kW3,0 kW / 6,0 kw Direct drive          Blades 2 / 3          High and simple tech  IEC 61400 ??                         

Hier komen nog een paar verticale as turbines. Wij verkopen ze niet!

Quietrevolution qr5   Mooie molen om te zien, jammer van de late start en prijs.

Start productie: 4,5m/s  Start rotatie: ? m/s   P max: 7000 W        Diameter: 3,1 m bladlengte: 5,0 m     Rotor opp: 15,3 m2 

De Tulip windturbine geschikt is voor toepassing in de bebouwde omgeving en industrie of bedrijfsterreinen. Voldoet aan hoge veiligheidseisen heeft een laag geluidsniveau. Mooi ontwerp! Had af en toe moeite om in de wind te blijven maar dat is bij modificatie verholpen. Zijn opbrengst valt echter tegen.

De Tulip 
5,0 m
Opp. 19,6 m2
P= 2,5 kw
Direct drive
High tech
IEC 61400 langzame draaier

Voor meer informatie over windenergie raden we aan om eens bij Jaap Langenbach te kijken.

[Home] [Aanbiedingen] [Producten] [Adviezen] [English] [Espanol] [Contact] [to be]